Foto: Bildbyrån

Kim Karlsson talar ut om fylleskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Kim Karlsson misstänktes för flera brott efter en utekväll som spårade ur och slutade med att han omhändertogs av polis. Nu skriver spelaren ett öppet brev på Björklövens hemsida om det som inträffat.

Det var under ett träningsläger i Östersund som Björklövens Kim Karlsson omhändertogs av polis eftersom han var så onykter. Han fick spendera natten i fyllecell på polisstationen. I samband med omhändertagandet polisanmäldes spelaren för misshandel och sexuellt ofredande.

Utredningarna lades snabbt ner och spelaren är inte längre misstänkt för något brott. Ett beslut som fick kritik.

Fylleskandalen

”Mitt misstag och mina felsteg”

Nu skriver han själv om händelsen på klubbens hemsida:

Jag är inte direkt bäst på att stå framför tv-kameror. Det vet ni som känner mig sen innan. Därför väljer jag att berätta här, där jag kan kontrollera mina ord bättre. Jag hoppas att ni har förståelse för det, skriver han.

Det är mitt misstag och mina felsteg som skapat den senaste tidens turbulens. Jag vill kliva fram och ta ansvar för det eftersom det är det enda raka att göra och för att mina lagkamrater inte ska misstänkas.

Jag kan inte skylla på något eller någon annan. Jag drack för mycket, blev full och uppträdde illa. Därför vill jag be om ursäkt till alla som drabbats av mitt beteende.

Vill ha en andra chans

Björklöven tar hand om honom och Kim Karlsson skriver att han förstår att han har saker att jobba med. Efter avstängningen är han nu tillbaka i laget.

– Han ska få chansen att bli bättre och utvecklas, både som spelare och som människa. Det är vårt ansvar som arbetsgivare, säger Joakim Gustafsson.

Kim Karlsson skriver i sitt brev att han vill få en andra chans:

Förstår dock att det finns människor som vill att jag skall lämna klubben men jag hoppas att jag kan få bevisa att jag förtjänar en andra chans för det jobbet jag kommer göra både på och utanför isen. Här vill jag spela, här vill jag utvecklas. 

Jag vet att jag är en förebild för många unga och jag skäms över att inte ha kunnat leva upp till det. Jag vill visa och bevisa att mitt uppträdande var ett undantag, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fylleskandalen

Mer i ämnet