Foto: TT

Nio nya sexköpare

Uppdaterad
Publicerad

Ytterliggare nio personer misstänks för brott mot sexköpslagen. Men polisen vill inte kommentera om dessa är kopplade till vandrarhemmet på Norra berget i Sundsvall.

Det var för två veckor sen som polisen slog till mot Gaffelbyns vandrarhem på Norra berget i Sundsvall. Det var andra tillslaget mot vandrarhemmet på kort tid, då greps två män misstänkta för brott mot sexköpslagen, det fanns även misstanke om koppleri.

Tillslaget resulterade i att fyra män nu är misstänkta för sexköp men polisen beslagtog även fem mobiltelefoner tillhörande kvinnan som sålde sex. Dessa skickades på analys och idag finns ytterliggare nio personer misstänkta för brott mot sexköpslagen, men polisen är förtegen och vill inte svara på om dessa har identifierats med hjälp av de beslagtagna mobilerna.

Prostitution i Sundsvall

–Av utredningsskäl svarar vi inte på några frågor, säger Börje Öhman, informationschef på polisen i Västernorrland.

Skulle de nio nya misstänkta vara kopplade till Gaffelbyns vandrarhem så är totalt 23 personer misstänkta för sexköp på Norra berget i Sundsvall.

Polisen betonar att ägarna till vandrarhemmet inte är inblandade i koppleriverksamheten utan tvärtom varit behjälpliga i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prostitution i Sundsvall

Mer i ämnet