Anna Holmlund: ”Jag tänder gärna OS-elden”

Uppdaterad
Publicerad

Den svårt skadade skicrosstjärnan Anna Holmlund är en av ambassadörerna för Stockholms satsning på att få OS 2026. ”Jag tänder gärna OS-elden”, skriver Anna på SOK:s OS-webbsida.

Anna Holmlund är en av de idrottsprofiler som rekryterats av Svensk Olympiska Kommittén för att marknadsföra Stockholms kandidatur till vinter-OS 2026.

Holmlund skriver på SOK:s officiella OS-sida att det är ett hedersuppdrag och om förhoppningen att få en framträdande roll under den eventuella invigningen.

Anna Holmlund

”Jag tänder gärna den olympiska elden.”

”Sveriges tur”

Anna Holmlund är positiv till ett vinter-OS i Stockholm, hon tycker att det är Sveriges tur nu och hon gillar upplägget och skriver att det är en stor framgång om det inte kostar stora skattepengar. Hon vill också se dopingfria tävlingar.

” Doping och ekonomiskt fiffel är vi inte kända för. Jag tror att det blir bra här.”

”Sporre för unga”

Anna Holmlund hoppas på att ett OS i Stockholm ska vara en injektion för vinteridrott och att det kan vara en sporre för unga idrottare.

”Kan vi arrangera spelen miljömässigt rätt, utnyttja befintliga anläggningar och minimera transporterna betyder det mycket även för unga.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anna Holmlund

Mer i ämnet