”Barnen är trygga”

Uppdaterad
Publicerad

Socialtjänsten i Sundsvall har följt fallet med de misshandelsmisstänkta föräldrarna. Efter fredagens dom uppger socialtjänsten att barnens situation är trygg.

Redan efter att föräldrarna greps av polisen i januari ingrep socialtjänsten. Då fick Mittnytt beskedet att man i samråd med föräldrarna hittat en lösning under tiden mamman och pappan satt häktade.

De släpptes efter rättegången för två veckor sedan och fick på fredagen villkorliga domar för misshandel, ofredande och grov fridskränkning. Socialtjänsten vill inte kommentera vad detta innebär för barnen:

Föräldrar misstänks för misshandel

– Generellt har vi  långtgående skyldigheter att försäkra oss om att barn har det bra, och det gäller även i det här fallet. I övrigt kan jag av sekretesskäl inte kommentera enskilda fall, säger Eva Leijon, enhetschef för individ och familjeomsorgen.

Mittnytt: Bedömer du att barnen har det tryggt?

– Ja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Föräldrar misstänks för misshandel

Mer i ämnet