Foto: Hans Lindblom

Cooprånet överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren överklagar nu tingsrättens friande dom mot de tre män som stod åtalade för att ha rånat en mataffär i Sundsvall.

I början på juni i år kom tre maskerade män in på coop i Haga i Sundsvall. Med en kniv hotade de kassören och fick med sig kontanter och trisslotter.

Tre män åtalades senare men friades av Sundsvalls tingsrätt. Tingsrätten konstaterade då att två av de åtalade männen sannolikt syntes på butikens övervakningsfilm.

Knivrån i Haga

Men eftersom deras maskering hindrar rätten från att avgöra vilka av de tre männen som fångats på filmen friades allihop.

Ny bevisning

Nu har åklagaren överklagat domen till hovrätten. Hon menar att tingsrätten gjort fel i sin bedömning. I överklagandet skriver hon också att förundersökningen har kompletterats med ytterligare åtgärder som läggs fram som ny bevisning.

Vill undersöka kläder

Hon motiverar också överklagandet med att de tilltalade lämnade nya uppgifter i tingsrättsförhandlingarna om vad de gjorde vid tidpunkten för rånet.

Därför menar åklagaren att det måste göras nya undersökningar av beslagtagna kläder, skor och mobiltelefoner.Åklagaren anser att det behöver undersökas vem av de tilltalade som burit kläderna vid rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivrån i Haga

Mer i ämnet