”Ett agerande som inte gynnar Sollefteå!”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet i Sollefteå, Elisabet Lassen (S), vacklar i förtroendet för Majed Safaee.

Det är ett märkbart taget kommunalråd som ger sina första kommentarer till att kommunikationsstrategen Majed Safaee nu erkänt grovt förtal av landstingets topppolitiker Per Wahlberg (M).

– Självklart tar jag avstånd från ett sånt här agerande säger Elisabet Lassen (S) till SVT.

Majed Safaee

Lassen är överraskad över att domen kommer så snabbt och säger att hon behöver läsa genom den noggrant innan hon kan avgöra vad den kan få för konsekvenser för Majeds anställning.

– Det är en förtroendefråga, och jag är inte klar över den bedömningen i nuläget.

Kommunalrådet är tydlig med att poängtera att Majeds agerande inte har någon sanktion från kommunens sida. Hon ser inte heller någon koppling till sjukhusdebatten.

– Det verkar handla mer om någon personlig relation dom mellan säger Elisabeth Lassen.

Hon beskriver Majed Safaee som en viktig tjänsteman i kommunen och vill vara säker på att ha alla fakta innan hon fattar något beslut i förtroendefrågan.

– Det här ju ju så klart ingenting som gynnar oss här i Sollefteå, snarare tvärtom avslutar kommunalrådet Elisabeth Lassen (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Majed Safaee

Mer i ämnet