Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Såg grannen springa ut med katt i famnen”, hör Felicia Stridsman om när det började brinna i byggnaden i Härnösand. Foto: Örjan Leek/ Ylva Holmgren/SVT

Felicia visste inte att det brann i våningen ovanför – såg brandbilar utanför

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått drygt en vecka sedan lägenhetsbranden i centrala Härnösand då åtta lägenheter och en restaurang fick evakueras. Branden tog fart två gånger innan den kunde släckas helt. Nu berättar Felicia Stridsman, en av de som bor i huset om sin upplevelse.

Felicia Stridsman bor i en fastighet som sitter ihop med byggnaden där det brann tisdagen den 23 april. Branden hade startat i våningsplanet ovanför Felicia men hon märkte inte att det brann förrän hon såg grannarna springa ut, hon är nu kritisk till den bristande informationen till de boende.

Utdraget saneringsarbete

Felicia är en av två lägenhetsinnehavare som har kunnat flytta in efter branden. Övriga sex lägenheter i trapphuset har skadats så pass mycket av vatten och lukt att de som bor där får vänta på att flytta tillbaka, enligt fastighetsförvaltaren Martin Johansson har. Saneringsarbetet kommer att ta från några veckor till några månader.

Polisen utreder branden som allmänfarlig vårdslöshet.

I videon berättar Felicia Stridsman om paniken när hon insåg att det var hennes hus som brann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.