Foto: Adam Ihse, TT/Arkivbild

Skogsbrand i Gässjö

Uppdaterad
Publicerad

Vid 11-tiden på lördagen kom larm om gräsbrand mellan Långsele och Ramsele, sedan spred sig elden.

Enligt de första larmet brann det i gräset bara fem meter från närmaste hus. Men turligt nog spred sig branden åt andra hållet, mot en äng.

Tjugo minuter efter det första larmet kom så larm om att branden spridit sig över ängen och tänt eld på ett skogsparti. Styrkor från Ramsele och Sollefteå skickades till platsen.

Vid 12-tiden hade styrkorna branden under kontroll och Sollefteåstyrkan kunde vända söderut mot nästa larm.

Gräsbrand i Ön

Det nya larmet gällde en gräsbrand i Ön norr om Sollefteå. Branden rapporterades sprida sig och det var vid larmtillfället 100 meter till närmaste hus. Den ska enligt räddningstjänsten vara släckt.

Stor brandfara

Det här är de första larmen om bränder under lördagen. Det är mycket torrt i markerna och under de senaste två dagarna har räddningstjänsten bekämpat ett tjugotal bränder i Västernorrland.

Räddningstjänsten har gått ut med en uppmaning till allmänheten att inte elda öppet, på grund av den rådande brandrisken. Även SMHI varnar för brandrisken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.