Kommunikationsstrateg Majed Safaee förberedde en smutskampanj på arbetstid.

Kommunikationsstrateg planerade att smutskasta politiker

Uppdaterad
Publicerad

Sollefteås kommunikationsstrateg förberedde en smutskastningskampanj riktad mot Elisabet Strömqvist (S) när hon var landstingsråd i fjol.

Enligt  P4 Västernorrland förberedde kommunikationsstrateg Majed Safaee en negativ kampanj mot Elisabet Strömqvist (S) och han bad oppositionsråd Per Wahlberg om hjälp.

–  Jag reagerade starkt på det för jag tyckte inte att den typen av kampanjmetoder hör hemma här. Det var väldigt mycket fokus på person, landstingsrådet Elisabet Strömqvist. Det var inte rumsrent, säger Per Wahlberg (M), oppositionsråd i Landstinget Västernorrland till Sveriges Radio Västernorrland.

Majed Safaee

Skickade bild med text

Majed Safaee ska ha skickat ett meddelande till Per Wahlberg. Meddelandet innehöll en bild på Strömqvist och en text som kan uppfattas ha en rå ton. Majed Safaee bad det  moderata oppositionsrådet om hjälp att sprida bilden på sociala medier.

Per Wahlberg vidarebefordrade istället meddelandet till Sollefteås kommunalråd Elisabet Lassen (S).

Kommunledningen tillrättavisade Safaee och fyra dagar senare påbörjade han en smutskastning av Per Wahlberg, som han senare dömdes för. Brottsrubriceringen var då grovt förtal. Efter domen fick kommunikationsstrateg Majed Safaee behålla jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Majed Safaee

Mer i ämnet