Krogrättegång skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten för nedre Norrland skjuter upp rättegången i den stora kroghärvan. Det är några av försvararna som begärt tid för en egen utredning.

Rättegången i den stora kroghärvan i Sundsvall skjuts upp. Hovrättsförhandlingarna skulle börja i november och pågå i 22 dagar. Men nu blir det rättegång nästa år i stället. Det är några av försvararna som vill göra en egen utredning av det bakomliggande bokföringsmaterialet.

– De har begärt att få tid på sig att göra det, säger hovrättsråd Per-Anders Svensson.

Kroghärvan i Sundsvall

Ny utredning

Enligt begäran vill de att rättegången blir av först nästa höst. Men något datum är inte fastställt än. Klart är att det blir någon gång under 2014.  I målet finns en utredning som Skatteverket gjort. Men nu vill några av försvararna göra en ny utredning.

Manipulerade kassor

I tingsrätten dömdes flera av de åtalade till fängelsestraff. Bland annat för grovt bokföringsbrott. Åklagaren har hävdat att krögarna manipulerat kassorna så att alla inkomster inte redovisats rätt.

14 av de 18 dömda har överklagat tingsrättens dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kroghärvan i Sundsvall

Mer i ämnet