Missnöje bland busschaufförer

Uppdaterad
Publicerad

Stressnivån har ökat markant sedan Nobina tog över busstrafiken i Sundsvall, vilket oroar både fackförbundet Kommunal och busschaufförer.

– Det är väldigt stressiga arbetsdagar och det är ofta jag kommer hem efter jobbet och inte mår bra, säger busschauffören Matz Persson.

Detta är något som väcker starka känslor hos flera i fackförbundet Kommunal. De valde därför att ha möte i veckan där de diskuterade busschaufförernas arbetsförhållanden.

Stressigt för Nobinas busschaufförer

– Det måste ske en förändring snarast. Stressen skadar inte bara förarna utan ökar också risken för trafikolyckor, säger Ylva Åström som är ordförande på Kommunals trafiksektion.

Magnus Nordin som är trafikchef på Nobina är mycket väl medveten om situationen och lovar en förbättring till december.

– Vi kommer lösa problemet genom att öka körtiden mellan hållplatserna, säger han.

”Fler inställda turer”

Men det är inte bara busschaufförer  som mår dåligt, även bussarna verkar mindre pigga. Nobinas chaufförer tvingas nämligen köra med äldre bussar då leveransen för de nya är försenad till slutet av november.

– Gamla bussar innebär mer problem då de går sänder oftare, vilket kan leda till fler inställda turer, säger Magnus Nordin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stressigt för Nobinas busschaufförer

Mer i ämnet