Misstänkta sexköpare i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Två män misstänks ha köpt sex av en kvinna på ett vandrarhem i Sundsvall. En annan man misstänks för koppleri.

Det var strax före jul som polisen i Sundsvall slog till mot en byggnad där man misstänkte att det pågick prostitution. Två misstänkta sexköpare greps.

– Det var genom spaning vi kom det här på spåret säger Veronica Andersson, tf chef på polisens utredningsrotel för grova brott i Sundsvall.

Prostitution i Sundsvall

Greps på vandrarhem

De båda misstänks ha köpt sex av samma kvinna på vandrarhemmet, den ena har erkänt medan den andra nekar till brott.

– De här två fallen är nog bara toppen på ett isberg, troligen finns det många fler som köpt sex av kvinnan säger Veronica Andersson.

I samband med tillslaget greps även en man, misstänkt för koppleri. Mannen ska vara nära bekant till kvinnan. Tingsrätten släppte först mannen fri, innan hovrätten bestämde att han skulle häktas, men då var han försvunnen. Mannen är nu häktad i sin utevaro.

Enligt polisen är det inte uteslutet att utredningen kommer att växa. De båda misstänkta sexköparna är hemmahörande i Sverige medan kvinnan och mannen som är misstänkt för koppleri är från utlandet.

– Det går naturligtvis inte att utesluta, säger polisens talesman, Mikael Ahrtzing som i övrigt är förtegen om utredningsläget.

Sexhärvor utredda

Det är mycket ovanligt att polisen i Västernorrland utreder sexhandel, normalt handlar det om något eller bara några få fall om året. 2010 och 2011 utreddes två större sexhärvor i Jämtland och Västernorrland, varav den ena var den största som utretts i landet med 450 misstänkta sexköpare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prostitution i Sundsvall

Mer i ämnet