Rachael och hennes son Godwin ska utvisas

Rachael utvisas till Nigeria

Uppdaterad
Publicerad

Rachael Lugard som förlorade sonen Gabriel efter att han blev påkörd i Kramfors ska utvisas. Det fastslog Migrationsdomstolen på onsdagen.

I vintras blev Rachael Lugards son Gabriel påkörd av en lastbil på en parkering i Kramfors. Gabriel begravdes på kyrkogården i Kramfors.

Redan innan olyckan hade hon och hennes andra son Godwin ett utvisningshot hängandes över sig och tiden efter olyckan har varit en kamp för att de båda ska få stanna i Sverige. Dels för att hennes son ligger begravd i Kramfors men också på grund av den sekt som fick henne att fly från Nigeria.

Kramforspojke påkörd

Men nu har Migrationsdomstolen lämnat besked om att man står fast vid det tidigare utvisningsbeslutet.

Anna Larsson har hjälpt familjen i kampen om att få stanna och hon är uppgiven över beslutet.

– Det känns som att luften har gått ur en och kampen som vi har fört känns meningslös eftersom den i slutändan inte verkar ha betytt något men vi ger fortfarande inte upp, säger hon.

Nu är det nya hoppet att någon ska vilja anställa Rachael så att hon ska kunna återkomma till Sverige och få uppehållstillstånd som arbetskraftsinvandrare.

– Advokaten säger att han kan tänka sig att gå vidare till Europadomstolen. Det måste vi tänka igenom men jag kan tänka mig det är väldigt svårt att få igenom det där. Men det finns ju också en möjlighet att Racheal kan få arbetstillstånd och det är det vi försöker lösa nu, säger Anna Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kramforspojke påkörd

Mer i ämnet