Samir besöker Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Han har blivit känd som SVT:s korrespondent i Mellanöstern – Samir Abu Eid. Nu gör han en resa i Sverige för inför valet och i Sundsvall möter han tiggarna.

Bengt Persson från socialtjänstens café Slink In blir Samirs guide. Programmet som spelas in sänds på SVT Play och heter Samirs Sverige.

– Reportaget vi gör härifrån handlar om tiggare. För det var ju så att när jag flyttade utomlands för fyra år sedan, då fanns det ju knappt några tiggare, medans nu så finns de ju över hela landet nästan. Det är ju en tydlig förändring som har skett då och därför valde vi att göra reportaget härifrån, de finns överallt och då blev det Sundsvall just, berättar Samir Abu Eid .

Samirs Sverige

Samir åker tillsammans med fotografen Åke Wehrling genom hela landet. Att det blivit så många tiggare på de fyra år som han varit borta gör honom bedrövad.

– Romer, ofta är det ju romer, är ju hårt diskriminerade och utsatta i sina hemländer Rumänien, Bulgarien, Slovakien... Varför skulle de komma hit och sitta här och tigga om de inte behövde.

Nu fortsätter Samir sin resa. I Härnösand ska han prata med en lärarstudent om krisen i skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Samirs Sverige

Mer i ämnet