Foto: Montage SVT

Majed Safaee misstänkt för grovt förtal

Uppdaterad
Publicerad

Enligt åklagare Peter Salzberg har Sollefteå kommuns strateg Majeed Safaee utsatt landstingspolitikern Per Wahlberg (M) för grovt förtal.

Det handlar om att kommunstrategen Majeed Safaee, som varit starkt engagerad i frågan om bevarandet av Sollefteå sjukhus, bland annat skickat upprepade mail med kränkande innehåll till Per Wahlberg.

Kallad till polisförhör

Safaee har kallats till förhör och har även, enligt Jörgen Berglund (M), gjort vissa medgivanden. Men han förnekar att det handlar om grovt förtal. Till SVT nyheter Västernorrland säger han att han inte vill säga så mycket medan utredningen pågår men vill poängtera att det hela inte handlar om politik.

Majed Safaee

– Det jag kan säga är att detta absolut och intet på något sätt har att göra med politik eller sjukhusfrågan. Det finns faktiskt saker i livet som är långt större än så, skriver Majed Safaee i ett mail till SVT.

Till Sveriges Radio säger Per Wahlberg:

– Det känns bra att polis kommit igång med utredningen, något mer vill jag inte säga just nu. Det har varit en jobbig period. En anspänning och stress och press att bli utsatt.

Polisanmälts

Majeed Safaee har fått en offentlig försvarare. Han ska enligt uppgifter till  P4 Västernorrland ha skickat mail till politikerns partigrupp och media och spridit uppgifter om Per Wahlberg.

Enligt Moderaternas distriktsordförande har uppgifterna polisanmälts.

– Vi gjorde en polisanmälan under våren och vi är tacksamma att polisen gått till botten med det här. Vi uppfattar det inträffade som förskräckligt och som ett hot mot demokratin. Sånt här ska politiker inte behöva utsättas för, säger partiets distriktsordförande till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Majed Safaee

Mer i ämnet