UD: ”En man i 50-årsåldern har frihetsberövats”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges ambassad i Chile, som också täcker Peru, undersöker ärendet.

Utrikesdepartementet är förtegna när det gäller gripandet i Peru av Angel Villaverde från Sundsvall. De bekräftar dock att en svensk man har frihetsberövats.

– Vår ambassad följer det här ärendet och undersöker vidare hur det här ärendet utvecklas. Ambassaden kan i generella termer ge viss konsulär hjälp till svenska medborgare som har frihetsberövats i utlandet, säger Gabriel Wernstedt vid utrikesdpartimentets presstjänst.

Politiker gripen i Peru

– Hur gick själva gripandet till?

– Det är ingenting som vi går inpå. Då får du höra av dig till polismyndigheten i landet, säger Gabriel Wernstedt.

UD vill inte uttala sig om det politiska läget i Peru, men på hemsidan skriver de att det är ett relativt instabilt land med sociala och etniska spänningar, att olika sorters protestaktioner förekommer och att kriminaliteten är omfattande.

SVT har varit i kontakt med Perus ambassad i Sverige som säger sig inte ha någon kännedom om gripandet av Angel Villaverde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politiker gripen i Peru

Mer i ämnet