Nio medvetslösa av narkotika i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Nio män har hittats medvetslösa i två olika lägenheter i centrala Köping sedan de tagit misstänkt narkotika. Nu går polisen ut och varnar.

– Det är anmärkningsvärt att det händer i samma område, säger Mats Länn polisbefäl på länskommunikationscentralen i Västmanland.

Polisen larmades till den första adressen klockan 01.44 av en man som kom till lägenheten. Han larmade sedan tre av hans kompisar fallit ihop medvetslösa. På plats hittade polisen ytterligare två medvetslösa män.

– De var medvetslösa och okontaktbara. Enligt ambulanspersonal på plats var det illa däran. Tio minuter till och de hade med stor sannolikhet varit avlidna, säger Mats Länn.

03.15 kommer nästa larm. I den lägenheten hittades fyra medvetslösa män.

– De har samma symptom, så vi misstänker att det är samma narkotika som de har brukat, säger Länn.

Fördes i ambulans till sjukhus

Tillståndet för männen, som samtliga fick föras med ambulans till sjukhus, är oklart i nuläget. De är mellan 20 och 23 år gamla.

– Vi har tagit blodprov på de här personerna och vi har även gjort beslag av misstänkt narkotika i lägenheterna.

Polisen har upprättat en anmälan av narkotikabrott och innehav av narkotika.

– Männen är inte hörda. Så vi får prata med dem och försöka ta reda på vart den misstänkta narkotikan kommer ifrån.

Polisen varnar och uppmanar människor speciellt i Köping att vara uppmärksamma, då det misstänker att en farlig narkotika är i omlopp.

– Vi är rädda för att någon har gått hem själv eller att det är ett par som gått hem, där båda har missbrukat. Vi är oroliga för att någon ska anträffas avliden i sin lägenhet, säger Länn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.