Foto: SVT

Teljebäck: ”Positiv till en fortsättning”

Uppdaterad
Publicerad

Det ser ut att bli en fortsättning för Power Meet sedan bilentusiasten Klas Brink klargjort att han är villig att fortsätta anordna bilträffen i någon form. Kommunstyrelsens ordförande, Anders Teljebäck (S), är positiv till en fortsättning för Power Meet – oavsett om det sker i nuvarande form eller med nya arrangörer.

Bilentusiasten Klas Brink som under många år varit delaktigt i arrangemanget kring Power Meet meddelade under dagen att han är beredd att driva vidare en bilträff i Västerås.

Power Meet har ägts och drivits av Kjell Gustavsson som nu är beredd att tacka för sig. När evenemanget kan återuppstå i nytt format nästa sommar är Anders Teljebäck positiv till samarbete.

Power Meet 2016

”Vore en förlust”

– Vi är positiva till Power Meet i Västerås, det vore naturligtvis en förlust om evenemanget försvann från staden, säger Anders Teljebäck.

Ännu saknas många pusselbitar för en eventuell fortsättning, men blir det en bilträff i ny regi så är Teljebäck och kommunen beredda att samarbeta.

Inställda på samarbete

– Vi är neutrala till vilka som genomför evenemanget. Kommunen är inställd på att samarbeta ifall det blir på ett liknande sätt.

Kommunen har tidigare samarbetat med arrangörerna vad gäller cruisingen inne i Västerås, allt som sker på Sjöhagsvägen samt säkerhetsarbetet och avspärrningar.

”Haft ett gott samarbete”

– Det är Kjell Gustavsson som har drivit hela Power Meet och allt som har med marknaden ute på Johannisberg att göra. Kommunen har inte varit involverad i det. Men vi har haft ett gott samarbete med Power Meet, säger han.

Blir det en fortsättning för en bilträff i Västerås säger Teljebäck att kommunen är beredd att fortsätta samarbetet i samma utsträckning som tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2016

Mer i ämnet