Foto: SVT

Efterlängtad parkourträning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Korpen i Västerås har dragit igång parkourträningar för barn över tio år. När man hade en prova-på-träning visade sig intresset var långt över det förväntade och lockade över 50 deltagare.

Det var trängsel när det var prova-på-träning i Kristiansborgsskolans lilla hall. Intresset för den gymnastiska sporten är stort.

– Det känns jättekul att intresset är så stort, säger Filip Malm Bägén som är en av instruktörerna.

”Du behöver bara din kropp”

Han har själv tränat parkour några år och tycker att det ska bli kul att föra sina kunskaper vidare.

Tillsammans med kollegan Simon Forsberg ska han nu guida intresserade barn till att göra volter och hopp med finess.

– Tjusningen med parkour är att du bara behöver din kropp för att göra det. Inga speciella träningsgrejer eller annat, du kan göra det nästan var som helst, säger Simon Forsberg.

Intresset har ökat

Han har också tränat parkour några år och hade gärna sett mer organiserade träningar när han var yngre. Intresset tycks ha blivit större på bara några år och nu startar det upp träningar på flera håll.

– Det finns väldigt få parkourgrupper i Västerås idag. Jag tror att många vill testa och det är därför så många kommer till oss. Jag tror parkouren är här för att stanna, säger Filip Malm Bägén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.