Foto: TT

185 kvinnor och barn kidnappades

Publicerad

Den nigerianska terroristgruppen Boko Haram uppges ha kidnappat ytterligare 185 kvinnor och barn och dödat minst 32 personer i en razzia.

Beväpnade män angrep byn Gumsuri i söndags. De började med att skjuta ner alla män och samlade därefter ihop alla kvinnor och barn, skriver CNN och BBC.

– De tog kvinnorna och barnen och förde bort dem. Sedan brände de ner byn, säger en lokal tjänsteman som vill vara anonym för att han är rädd för repressalier.

Boko Haram – teckenspråk

Nyheten om attacken kommer först i dag torsdag, fyra dagar senare, på grund av bristen på kommunikation. Innan Boko Haram utför sina attacker ser de till inaktivera telekommunikationen i området.

Rövade bort skolflickor

Tidgare i år rövade Boko Haram bort 276 skolflickor. Ett 50-tal av dem har lyckats fly, de som är kvar i fångenskap påstår Boko Haram att de har konverterat till islam och gifts bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boko Haram – teckenspråk

Mer i ämnet