Foto: TT Nyhetsbyrån

Sexanklagade läraren tillbakavisar anklagelserna

Uppdaterad
Publicerad

Expressen har varit i kontakt med den lärare som anklagas för sexuella trakasserier, och han tillbakavisar anklagelserna.

I ett mejl via sin advokat skriver läraren att han har ”agerat i sin lärarroll i enlighet med stadgar och regler som finns för verksamheten”. Han ”har också levt i en tro, och lever i en tro, att den absolut största delen av eleverna över tiden haft en bra och givande tid tillsammans med honom som lärare.”

Han vill dock inte svara på Expressens konkreta frågor om bland annat kontroller av trosor och tittande i dusch och omklädningsrum. Han tycker att frågeställningarna är ”otäcka”. Han menar också att saken rör en tid om runt 40 år och att många elever har passerat skolorna under hans år, och att ”elever i olika ålder har olika behov av stöd, hjälp och upplysning vid lektioner. Därtill kommer att eleverna är olika och reagerar olika. Vidare förtjänar att framhållas att man är i huvudsak två lärare tillsammans på lektionerna.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sextrakasserier på dövskolor teckenspråk

Mer i ämnet