Foto: Privat/TT

Wilda delade ut mat till bilisterna

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen satt många bilister utan mat och vatten i snökaoset i Stockholm. Då bestämde sig Wilda Lorentzon för att rycka ut och hjälpa till.

– Jag såg ett inlägg på nätet om att bilister behövde hjälp. De hade suttit i flera timmar, berättar Wilda Lorentzon för P4 Stockholm.

Wilda lade då ut ett meddelande på sociala medier om att hon ville hjälpa de strandsatta bilisterna. Då bestämde sig Kia Holm att hon också ville hjälpa till. De möttes upp vid en livsmedelsaffär i Västberga. Där fick de två lov av butikschefen att ta med sig vatten, saft, bullar och frukt.

Teckenspråksvärlden

De två fick sedan tillstånd av polisen att ta sig upp på vägen för att dela ut varorna under onsdagskvällen. Bilisterna som fick maten och drycken hade suttit fast i trafiken i många timmar.

– Många blev väldigt glada. En kvinna började gråta när vi kom. Hon blev så rörd när vi knackade på, berättar Wilda Lorentzon för P4 Stockholm.

Under onsdagskvällen skapades flera grupper i sociala medier för att hjälpa bilister som hade fastnat i snövädret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet