Foto: TT

Skärgårdsstrejken ser ut att bli långvarig

Uppdaterad
Publicerad

Strejken som bland annat påverkar trafiken i Stockholms skärgård och på Göta älv i Göteborg ser ut att kunna bli långvarig.

Strejken som bland annat påverkar resenärer i Stockholms skärgård och på Göta älv i Göteborg ser ut att kunna bli långvarig. Varken Seko eller arbetsgivarsidan, Almega Tjänsteföretagen, hade på onsdagen några planer på att ta första steget till fortsatta förhandlingar. Inte heller något nytt medlarbud var på gång.

– Vi sade ja till medlarnas bud i söndags och står för det, så vi anser att bollen ligger hos Almega, säger Valle Karlsson, avtalssekreterare på Seko.

Strejk i skärgårdstrafiken

Strejk- och lockoutåtgärderna bröt ut i måndags, sedan parterna inte kunnat komma överens och medlarnas försök under helgen misslyckats. Arbetsgivarna vill se en modernisering av kollektivavtalet och sade därför nej till medlarnas bud.

– Det råder ett dödläge kan man säga, säger Stefan Koskinen, förbundsdirektör på Almega.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strejk i skärgårdstrafiken

Mer i ämnet