Tellus Tower ska ha fått en ny plats om en månad

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett möte mellan Försvarsmakten, Stockholms stad och länsstyrelsen står det klart att skyskrapan Tellus Tower, som skulle byggas vid Telefonplan, ska få en ny plats.

Försvarsmakten stoppar den planerade jätteskrapan Tellus Tower vid Telefonplan i Stockholm, skriver Ny Teknik. Anledningen är att huset skulle riskera att störa olika tekniska system och därmed försvarets riksintresse.

Platsen för skyskrapan, som är tänkt att ge rum åt 700 lägenheter och bli 237 meter högt, har tidigare kritiserats av Skönhetsrådet. De vill i stället placera huset i Kista. Och efter ett möte mellan Försvarsmakten, Stockholms stad och länsstyrelsen som hölls under torsdagen blev det klart att en ny plats måste hittas för Tellus Tower. Ett arbete som beräknas ta cirka en månad.

– Vi tittar på alternativa placeringar huvudsakligen i närområdet. Mer än så kan jag inte säga nu, vi har ju precis påbörjat processen, säger Anette Scheibe Lorentzi, förvaltningsdirektör på stadsbyggnadskontoret i Stockholms stad till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tellus Tower

Mer i ämnet