Glitter är hemma igen. Foto: Privat.

Rymmarkatten hemma igen

Uppdaterad
Publicerad

Rymmarkatten Glitter har återförenats med sin ägare Sammy Karlsson och kommit hem till Ivetofta efter sin mystistiska utflykt till Nimes i Frankrike.

Glitters ägare har just varit och hämtat hem sin katt. Riktigt hur han hamnade där vet man fortfarande inte.

– Han har varit lite orolig och gått in och ut korta stunder. Men jag ser på honom att han börjar känna igen sig nu. Han kan nog inte tro att det är sant, säger Sammy Karlsson som inte fått sova särkilt mycket efter hemkomsten.

Mikrochip

9-åriga katten Glitter försvann från sitt hem i Ivetofta i höstas och i slutet av november hade Sammy Karlsson hade gett upp hoppet när han fick ett sms om att Glitter hittats i södra Frankrike – 150 mil hemifrån. Detta kunde konstateras genom att Glitter är id-märkt med ett mikrochip.

– Det vill jag uppmana alla att göra. Det var tack vare det jag fick hem min katt, säger Sammy Karlsson.

I Frankrike har Glitter fått bo på katthotell där han har haft det bra hos makarna Meriot.

– Ja, det har inte gått någon nöd på honom, han har haft det så bra, säger Sammy Karlsson

Fick visa pass

Han gissar på att Glitter har liftat med en lastbil eller husbil till Frankrike. Men att flyga hem gillade inte rymmarkatten utan jamade mer eller mindre oavbrutet i sin transportväska.

– Ja, han pratar mycket! Folk har undrat och när jag berättar varför jag är ute och flyger med katten så skrattar alla. Till och med flygvärdinnorna tyckte det var en helt otrolig historia, berättar Sammy Karlsson.

I övrigt gick resan bra och både Sammy Karlsson och Glitter fick visa pass vid Öresundsbron.

– Ja, han var tvungen att visa att han hade fransk pass och bevis på att han var vaccinerad. Jag undrar vad han ska skaffa för pass nästa gång? skrattar Sammy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.