Nej till KHK:s skuldkrav

Uppdaterad
Publicerad

Kommunen säger nej till Karlskrona HK:s begäran om ackordsuppgörelse.

Men hockeyklubben blir ändå inte lottlös – det kommunala sponsorstödet höjs till en kvarts miljon kronor per år.

Beskedet har dragit ut på tiden, men i morgon, tisdag, ska krisdrabbade Karlskrona HK få svar på sin begäran att dels få skulder avskrivna, dels få ökade bidrag från kommunen. Men enligt vad SVT Blekingenytt erfar säger nu kommunen nej till klubbens begäran om ackordsuppgörelse. Därmed måste KHK betala fakturor på närmare 200 000 kronor till kommunen.

I det förhandlingsunderlag som klubben lämnat in fanns önskemål om miljonstöd för att övervinna det utsatta ekonomiska läget. Men några miljoner till KHK blir det alltså inte. Det beslut som det kommunala bolaget Utveckling i Karlskrona AB väntas fatta i veckan bidrar dock ändå till att stärka KHK:s ekonomi.

KHK ekonomi

Kommunen höjer dagens årliga sponsorstöd på 75 000 kronor till 250 000 kronor mot att varumärket ”Karlskrona” tydligare exponeras i klubbens verksamhet. Avtalet gäller över två år. Samtidigt hyresbefrias klubben under två år för VIP-avdelningen – KHK behöver under perioden bara stå för räntekostnaderna.

Dock poängterar kommunen i underlaget att beslutet inte betyder att klubben slipper betala hyran – i stället förlängs återbetalningstiden med två år.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK ekonomi

Mer i ämnet