Foto: Frida Liljequist

Nikolina Thun: ”Det är en enda stor köttmarknad”

Uppdaterad
Publicerad

Tafsande killar är så vanligt att man nästan reagerar om det inte händer. Det säger bloggerskan Nikolina Thun från Yttermalung.

Ankpung, som bloggen heter, är en av Sveriges största familjebloggar och där skriver Nikolina Thun om sin vardag med sin familj. Men hon gör också som så många andra och går på krogen i bland. Och det är då det händer.

Läs mer: Här är klassen där alla blivit sexuellt ofredade.

Dalarna – #RörInteMinKropp

– Det händer väldigt ofta att någon kommer fram och tar en mellan benen, på röven eller på brösten. Det är jättesorgligt. Det är en enda stor köttmarknad, säger Nikolina Thun.

Har det hänt på andra platser också än krogen också?

– Mest på krogen men i skolan också såklart. Det har kommit fram killar och smackat en på rumpan och sådana saker, säger Nikolina.

Hjälper det att säga till?

– Oftast inte på krogen då alla är fulla. Då är det svårt.

Har du polisanmält någon gång?

– Nej, det har jag inte och det är ju egentligen dumt att man inte gör det för då fortsätter det här människorna att tycka att det är okej och det är det ju inte. Jag vet så många som tafsar och kommer undan med det.

Tror du att killar som gör sådant här är medvetna om att det är ett brott?

– Nej, det tror jag inte. Jag tror att många gånger så tänker inte killarna på att tjejer kan bli ledsna och känna sig kränkta.

Här kan du berätta vad du varit med om. Självklart får du vara anonym.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – #RörInteMinKropp

Mer i ämnet