Sparpaket går igenom – politisk majoritet säger ja

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer att rösta för det sparpaket som tjänstemännen lagt fram.

Under fredagen gav ytterligare tre partier besked om att de stödjer det sparförslag på 300 miljoner som bland annat innebär att flera filial-vårdcentraler stängs och att ambulansen i Rättvik flyttas till Leksand.

”Att inte gå vidare med dessa besparingar skulle vara oansvarigt. Vi har heller inte hittat andra sätt att spara på som har varit trovärdiga”, skriver landstingsråden för S, MP och V i ett pressmeddelande.

De tre partierna vill samtidigt utreda möjligheten att införa ett distansdoktorssystem för att öka tillgängligheten till hälso- och sjukvården för de som bor i glesbygd.

Tidigare under fredagen meddelade Centerpartiet att de ställer sig bakom sparförslaget. Det innebär alltså att förslaget kommer att gå igenom när landstingsfullmäktige röstar i frågan i mitten av juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.