Här följer vår tipstolva över årets som gått! Foto: SVT

Vad hände 2015? – Gör vårt nyhetsquiz!

Uppdaterad
Publicerad

SVT Dalarna vill tacka för nyhetsåret som gått och samtidigt utmana er tittare i en quiz.

Samla gärna hela familjen eller kompisgänget, läs högt från bildspelet ovan, ta tid och se vem som är snabbast och minns bäst. Facit hittar ni HÄR! (Men fuska inte!)

Ingen regional årskrönika

Ett år går fort och snart läser vi 2016 i almanackan. Men 2015 lämnar oss inte oberörda. Vi lämnar bland annat bakom oss ett 2015 med ett stort VM-arrangemang i Falun, Borlänge hamnade på kartan med filmen Trevligt folk, vi rönte stora framgångar i innebandy, vi fick en ny landshövding, en ny biskop och många nya länsbor från krigsdrabbade länder.

Men trots allt som har hänt i vårt län sänder SVT:s regionala nyhetsstationer i år inga egna nyårskönikor. Istället gör programmet Sverige idag en gemensam krönika för alla regionala stationer den 29/12 kl 17.00 (repris: SVT1 30/12 och SVT1 1/1). Dessutom sänder SVT Nyheter en årskrönika den 31/12 kl 20.00. (repris: SVT1 31/12, SVT1 2/1 och SVT1 3/1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.