Två bilister frontalkrockade vid Hamrångefjärden på onsdagseftermiddagen. Foto: Roger Nilsson

Allvarligt skadad vid frontalkrock

Uppdaterad
Publicerad

Två bilister frontalkrockade vid Hamrångefjärden på onsdagseftermiddagen.

Klockan 15.15 fick polisen larmet om trafikolyckan längs gamla E4:an. Två personbilar hade frontalkrockat. Tre personer färdades i bilarna, en av dem var fastklämd.

– Jag antar att det var den personen som fördes med allvarliga skador till sjukhus, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Han har ingen information om skadeläget på de två andra drabbade.

Under räddningsarbetet var det helt stopp i trafiken och Hultqvist berättar att det kommer att bli stopp igen när fordonen ska bärgas.

– I nuläget vet jag inte när det blir, säger Hultqvist.

Uppdaterad klockan 19.53:

Enligt uppgifter som polisen fått in har de nu en bättre bild av hur olyckan gick till.

Peter Hultqvist berättar:

– En man i 20-årsålder har vid hög hastighet förlorat kontrollen över sin bil i en kurva och frontalkrockat med en mötande bil.

I den färdades ett par i 65-årsåldern, en man och en kvinna. Kvinnan i den mötande bilen, var den som fick klippas loss och som fördes med allvarliga, men ej livshotande skador till sjukhus för vård.

65-åringen och 20-åringen fördes också till sjukhus för vård, men kunde skickas hem efter kontroll.

En förundersökning är inledd mot den 20-årige mannen. Han misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.