Arenan ska bli ett lyft för föreningen

Uppdaterad
Publicerad

Fullsatta läktare och seger i första matchen. Det är svårt att säga annat än att Gefle IF:s tillvaro på den nya arenan började bra och nu hoppas föreningens ordförande på en ljus framtid för klubben.

Invigning i vackert väder, fullsatta läktare och tre poäng. Det hann bara gå några minuter av matchen mot GIF Sundsvall innan Johan Bertilsson blev historisk första målskytt på Gavlevallen. Och sedan kunde Dioh Wiliams med sitt 2-0 mål och Johan Oremo med 3-1 se till att starten blev bästa tänkbara på den nya arenan. Och Gefles ordförande Leif Lindstrand är förstås mycket nöjd:

– Det är ju det här vi har längtat efter, hoppats på i många år. Det är ju egentligen en förutsättning för att kunna bedriva elitfotboll i Gävle.

Den nya arenan är en av allsvenskans minsta, med en maximal publikkapacitet runt sex och ett halvt tusen åskådare. Men Leif Lindstrand hoppas ändå att anläggningen ska innebära ett lyft för föreningen:

– Det är ju det vi hoppas på, att det ska bli mer intäkter och att alla ska uppskatta faciliteterna och vara beredda att betala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.