Generationsväxling i industrin ger läge för unga

Publicerad

Billerudkorsnäs har tillsammans med arbetsförmedlingen tagit fram en unik ungdomssatsning. Några få utvalda ska få prova på arbetet inom industrin.

Pappers- och massafabriken Billerudkorsnäs i Gävle erbjuder 13 ungdomar en yrkesintroduktion på åtta månader. De vill öka intresset för jobb inom industrin, eftersom många som jobbar där kommer gå i pension de närmaste fem åren. Samtidigt vill de motverka arbetslösheten bland unga.  

– Syftet är att hitta bra medarbete, de som är drivna och har rätt attityd. Vi vill få folk som kommer hit och verkligen vill vara här, säger Magnus Kangas, fabriksdirektör på Billerudkorsnäs

Arbetsförmedlingens roll i processen har varit att informera unga arbetslösa om den här möjligheten.

– Det här har varit väldigt populärt bland våra ungdomar. Det var många som var jätteintresserade, säger Anna-Karin Hainsworth,sektionschef på Arbetsförmedlingen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.