Foto: TT

Kor i skog orsakade polispådrag

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Gävleborg skickade ut en efterlysning på sociala medier: Saknar någon en hoper kor så finns de vid E4:an, men korna var aldrig försvunna.

Under onsdagskvällen fick polisen samtal om kor i skogen vid E4:an vid Skarberget utanför Gävle. Polisen lade kvickt ut en efterlysning på sociala medier där man sökte ägaren till dessa till synes bortkomna nötkreatur.

”Saknar någon ett gäng kossor? Vi på ledningscentralen i Gävle får in samtal att det går en 5-8 kor på rätt sida av E4:ans viltstängsel, dvs mot skogen, östra sidan av E4” – skriver Polisen Södra Gävleborg på Facebook.

Tämligen omedelbart fick polisen svar. Korna har sin hage där och det är därmed inte konstigt att de uppehåller sig i närheten av vägen. Enligt en kommentar på Facebook fanns korna där redan förra året.

Polisen är dock snabbt ute och uppdaterar sin postning:

”Polisen tackar för visat intresse, vi fick snabbt tag på ägaren som meddelar att allt är i sin ordning och att korna kommmer synas hela sommaren på aktuell plats.” – skriver polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.