Foto: Roger Nilsson

Försvunne 22-åringen hittad död

Uppdaterad
Publicerad

En död kropp hittades i Gavleån på onsdagskvällen. Enligt polisen är det den 22-åring från Gävle som har varit försvunnen sedan i april.

Det var strax efter klockan åtta på onsdagskvällen som ett par på kvällspromenad upptäckte en kropp i Gavleån. Platsen där den hittades var vid piren, längst ut på Alderholmen i Gävle.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen och redan under onsdagskvällen kunde SVT:s utsände på plats meddela att det var en kropp som hittats i vattnet.

Gävleborg – Försvunnen i Gävle

Försvunnen sedan april

Enligt tidiga uppgifter till SVT rörde det sig om en person som legat en längre tid i vattnet. Kroppen bärgades och identifieringsarbetet påbörjades under onsdagskvällen. Och nu bekräftar polisen att det är den försvunne 22-åringen man hittade i Gavleån.

– Kroppen är identifierad och anhöriga är underrättade, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Fyndet gjordes i det område där polis och räddningstjänst tidigare sökt efter 22-årigen, som varit försvunnen sen slutet av april. Ingenting tyder på att mannen utsatts för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Försvunnen i Gävle

Mer i ämnet