Polisens presstalesperson Lars Byström. Foto: SVT

Misstänkt människorov i Järvsö

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdag greps en man i 40-årsåldern misstänkt för olaga frihetsberövande och olaga hot. Brottsoffren ska vara tre barn och själva frihetsberövandet ska ha skett i Södertälje.

En man i 40-årsåldern från Södertälje har gripits i Järvsö efter ett larm om människorov under natten mot torsdagen. Offren ska vara tre barn.

– Det jag kan säga är att insatsen fallit väl ut och vi har gripit en misstänkt, säger Paul Edenström, länsvakthavande befäl.

Polisen i Gävleborg samarbetade med polisen i Stockholm i ärendet. I Gävleborg ska det olaga frihetsberövandet ha ägt rum i Järvsö, mannen sitter nu frihetsberövad i Ljusdal och ska förhöras innan åklagare beslutar om han ska anhållas.

– Insatsen inleddes under onsdagskvällen i Stockholm och polisen i Gävleborg bistod i ärendet, säger Lars Byström presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– Gärningsmannen är en man i fyrtioårsåldern, i övrigt kan jag i nuläget inte lämna ut någon mer information, säger Lars Byström.

Släkt med gärningsmannen?

Anders Hirsch, chefsåklagare vid Södertörns åklagarkammare bekräftar att mannen var anhållen i sin frånvaro under onsdagen och att han greps i Järvsö under natten.

Är barnen släkt med gärningsmannen?

– Det vill jag inte kommentera.

Var hör gärningsmannen hemma?

– Han är skriven i Södertälje.

Enligt polisens uppgifter ska ingen människa ha kommit till fysisk skada i samband med brotten.

Mannen har nu förts från Järvsö ner till Stockholmsområdet. Polisen tror att barnen kidnappades i Södertälje.

– Vi har uppfattningen att det har skett i Södertälje som gör att vi håller i utredningen här, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.