Foto: TT

Mordförsök i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En man skars i halsen på Kungsgatan i centrala Gävle vid 21.30-tiden på tisdagskvällen. En man 50-årsåldern har gripits och är nu misstänkt för försök till mord, uppger Gävlepolisen på sin hemsida.

Offret som är i 35-årsåldern och gärningsmannen hade av okänd anledning börjat bråka med varandra utomhus i centrum. Bråket urartade och slutade med att offret skars i halsen med kniv. Den knivskurne mannen fördes med ambulans till sjukhus med sårskador på halsen. Läget är stabilt för den knivskurne enligt Mattias Bredberg, jourhavande förundersökningsledare vid Gävlepolisen.

– Vi har kunnat höra brottsoffret initialt, och vi kommer höra honom igen under dagen.

Det var med hjälp av vittnesuppgifter som polisen snabbt kunde gripa den misstänkte gärningsmannen. Han har förhörts under natten och därefter anhållits misstänkt för försök till mord.

– Han har varken erkänt eller förnekat.

Har säkrat spår

Polisens tekniker har varit och spårsäkrat på platsen. Avspärrningarna är nu hävda. Vad det rör sig om för spår som säkrats vill inte Bredberg gå in på. Inte heller om något vapen tagits i beslag.

– Jag kan bara säga att vi har säkrat spår och att de ska analyseras.

Orsaken till det bråk som ledde till knivskärningen är inte känd. Inte heller om det finns alkohol med i bilden.

– Jag vet inte om offer och den misstänkte har någon relation till varandra.

Under dagen kommer nya förhör hållas med såväl den misstänkte, som med vittnen och den knivskurne mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.