Foto: Pernilla Wahlman/TTNyhetsbyrån

Sena mål gav Gefle segern

Uppdaterad
Publicerad

Gefle var på väg mot sin tredje 0—0-match hemma i år. Då säkrade mittfältaren Robin Nilsson tre poäng med en riktig kanon med högern — hans första allsvenska mål i karriären. Johan Oremo såg till att det blev 2—0 mot Häcken.

Gefle såg dessutom till att hålla en ny nolla bakåt och har endast släppt in ett mål på säsongens hittills fem spelade hemmamatcher.

Men segermålet kom sent — först i 83:e matchminuten då gästerna under nästan hela matchen lyckads riktigt bra med att  trycka ut Gefles offensiv i allmänhet och lagets mest målfarlige anfallare Johan Oremo i synnerhet, åt kanterna.

Och när Oremo väl fick en rejäl chans i början av andra halvlek var centimetrarna på Hisingslagets sida.

Ett fint inlägg från Anders Bååth på högra långsidan, in till välplacerade Oremo i vänstra delen av målgården lovade gott men Gefleanfallarens skott in mot högra stolpen räckte inte till varpå bollen landade någon centimeter för tidigt på gräset och studsade ut istället för in i mål.

Lön för mödan

Surt för Oremos Gefle som började försiktigt men sedan tog över matchen mer och mer och var det lag som skapade mest totalt på det nya konstgräset.

Det lönade sig som sagt — till slut.

När BK Häcken riktade uppmärksamheten mot Gefles målkung fick istället Robin Nilsson chansen att avgöra matchen.

Och han tog den.

När Nilsson fick bollen framför fötterna i slutet av andra klippte han till med en rejäl rökare som seglade över Christoffer Källqvist och in i mål.

Sjunde målet

Johan Oremo ökade sedan på av bara farten och satte sitt sjunde mål för säsongen fyra minuter senare.

2—0-segern blev dock dyrköpt då duktige högerbacken Jesper Florén tvingades linka av planen strax innan Nilsson spräckte målnollan.

Florén såg ut att ha fått en sträckning i baksidan av höger lår, något som lär hålla honom borta från planen under de sista matcherna fram till sommaruppehållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.