Polis hittade svårt skadad man i Söderhamn Foto: Daniel Sjöholm

Våldsamt rån i Söderhamn – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit två män, 35 och 25 år, som misstänks för ett våldsamt rån mot en man i 40-årsåldern. Han hittades misshandlad utomhus, nära en hage, strax norr om Söderhamn i Hälsingland i natt.

Enligt Göran Lyrberg, vakthavande polisbefäl i Gävleborg, var brottsoffret svårt misshandlat. Han fördes till sjukhus med bland annat huvudskador.

Polisen vill i nuläget inte lämna någon ytterligare information utan hänvisar till sin webbplats. Där framgår att de båda misstänkta ska förhöras nu på morgonen. Även brottsoffret ska förhöras, enligt polisen.

Den misshandlade mannen hittades i centrala Söderhamn. Polisens arbetet ledde snabbt till att de två männen greps vid 04-tiden på morgonen utanför en fastighet. De anhölls redan innan gripandet i sin frånvaro av jouråklagare misstänkta för grovt rån.

Enligt uppgifter från sjukhuset fick mannen lindriga skador efter misshandeln och är inlagd på Hudiksvalls sjukhus. Han kommer förhöras senare uppger polisen på onsdagsmorgonen.

På grund av utredningssekretess lämnar inte polisen i nuläget några fler uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.