Foto: Roger Nilsson

Värdetransportbil körde i diket

Uppdaterad
Publicerad

En värdetransportbil har körde av vägen på E16 mellan avfarterna i Sandviken, i höjd med Järbovägen, på tisdagseftermiddagen.

Enligt larmet strax före klockan 14 var det en skåpbil som var inblandad i olyckan. Det visade sig vara värdetransportbil som hade kört i diket. En av väktarna hade själv tagit sig ut ur bilen för att kontrollera att bilen var låst. Den andre väktaren var fastklämd i bilen och räddningstjänst fick jobba med att få ut personen.

– Personen är vid medvetande, sa Johan Melin, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst till SVT när insatsen inletts.

Orsaken till olyckan är i nuläget inte fastställd.

– Bilen har gått av vägen av okänd anledning, säger Johan Melin.

E16 stängdes

Två ambulanser, två brandbilar och en polisbil var på plats vid olycksplatsen. E16 är stängdes av i riktning mot Gävle under räddningsarbetet.Strax innan klockan 15.20 meddelade Johan Melin att man var klar med insatsen och att trafiken flyter.

– En person har förts till sjukhus.

Trafikverket kommer få jobba med att ordna viltstängsel, vajerräcke och trafikskyltar som skadats i samband med olyckan.

SVT har sökt värdehanteringsföretaget för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.