Bert öppnar ankomstboende i Knäred

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan onsdagen och torsdagen inkvarterades 54 flyktingar på Björklidens gymnasium i Knäred.

Det handlar om Bert Karlssons företag Jokarjo som nu hyr Björklidens gymnasiesärskola i Knäred. Jokarjo har skrivit ett kortidskontrakt på ett par veckor med Migrationsverket och ska fungera som ett ankomstboende.

– Jag kan bekräfta att vi har öppnat upp och inkvarterat 54 flyktingar i natt vid två- halv tretiden, säger Johan Mårtensson, Jokarjo, område syd.

Framtiden oviss

Johan Mårtensson kan inte säga så mycket om framtiden gällande Björkliden, men konstaterar att trycket från Migrationsverket är stort, och att gymnasiet lämpar sig väl för flyktingmottagande.

Just nu går det enbart två elever på Björklidens gymnasium, som kommer att stänga den 1 oktober, enligt skolans rektor Inger Reinfeldt.

Var de två eleverna ska bli av framöver är oklart, avdelningschef kultur- och utvecklingsverksamheten.

”Väntat på det”

Precis som i fallet med Nissaströms kursgård kom beskedet om att Björkliden skulle bli ett ankomstboende med mycket kort varsel.

– Vi har ju bara väntat på det, säger Pia Svensson, avdelningschef kultur- och utvecklingsverksamheten.

Hon berättar att kommunen för en vecka sedan fick information om att Migrationsverket hade kontakt med alla Sveriges kommuner för att med snabbt få tag i akuta boenden.

– I går eftermiddag klockan 16 fick jag beskedet av kommunchefen, säger Pia Svensson.

Ingen information

En av föräldrarna till eleverna på skolan säger att hen inte fått någon information av skolan.

– Jag fick veta det av mitt barn. Det är så jävla barockt att man häpnar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.