• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Allvarlig tågolycka vid obevakad övergång

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg på Viskadalsbanan körde på fredagen på en personbil vid en obevakad järnvägskorsning vid Viskadalens djurklinik i Veddige.

Olyckan inträffade 12.53 på fredagen och i bilen satt två kvinnor varav den ena satt så svårt fastklämd att det tog nästan en timme att få loss henne.

De båda kvinnorna transporterades till Varbergs sjukhus där den ena kvinnan vårdas med livshotande skador.

Viskadalsbanan

I bilen fanns också två hundar, den ena avled, och den andra sprang till skogs, enligt räddningstjänsten.

För att komma in till Viskadalens djurklinik måste man korsa en av två obevakade järnvägskorsningar och det har tidigare skett olyckor vid samma övergångar.

Försökte rädda hundliv

På djurkliniken försökte veterinärerna rädda hunden som avled.

– Den döda hunden levde när vi fick in den till kliniken men den gick tyvärr inte att rädda. Hunden som sprang till skogs har vi personal som letar efter, säger Henrik Heberg.

Läs också: 180 obevakade övergångar på sju mil

Henrik Heberg är inte nöjd med att järnvägskorsningarna till djurklinikens fastighet, över vilka ett femtiotal bilar passerar dagligen, är obevakade.

– Till oss har vi djurägare som kommer in med dåliga djur, och då har man kanske uppmärksamheten på annat håll, säger han.

Ersättningstrafik

Enligt Västtrafik var det tåget från Borås som skulle anlända till Varberg 13.18 som krockade och det förorsakade totalt stopp i trafiken, därför sattes ersättningstrafik in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Viskadalsbanan

Mer i ämnet