Foto: SVT

Psykisk störning kan misstänkas

Uppdaterad
Publicerad

Den rättspsykiatriska undersökningen av den man i 40-årsåldern som misstänks ha knivmördat en person och allvarligt skadat två andra i Onsala är nu klar.

Rättsmedicinalverket slår fast att det kan misstänkas att mannen led av en allvarlig psykisk störning både vid gärningstillfället och under den rättspsykiatriska undersökningen.

Föreslår större undersökning

Rättsmedicinalverket vill därför att mannen ska genomgå en ny rättspsykiatrisk undersökning för att man, vid en fällande dom, ska kunna avgöra om han ska dömas till fängelse eller få rättspsykiatrisk vård.

Granndådet i Onsala

Gick till knivattack

Det var i början av december som mannen ska ha gått till attack i Onsala utanför Kungsbacka. I samband med en privat sammankomst ska han ha attackerat en manlig bekant med en kniv. Mannen avled senare. Efter det gick den misstänkte vidare och ska då ha attackerat ytterligare två personer. Båda överlevde men skadades allvarligt.

Mannen har tidigare varken kunnat förneka eller erkänna brotten då han inte ska ha haft något minne av händelserna.

– Han har dock fått klart för sig att han är misstänkt, och att mycket pekar på att han begått allvarliga gärningar, sa mannens dåvarande advokat Anna Heurlin inför tingsrätten när häktningsförhandlingar hölls i december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granndådet i Onsala

Mer i ämnet