Foto: SVT

Slingrig cykelväg välkomnas

Uppdaterad
Publicerad

En cykelbana med snedragna linjer har skapat reaktioner i Falkenberg. Men inte negativa. Istället välkomnas den okonventionella dragningen.

– Det här är en unik cykelled som inte finns någon annanstans i Sverige, säger Lasse Carlsson från Ugglarp som ofta cyklar på cykelvägen som skapat rabalder.

”Ett konstverk”

Det var för några veckor sedan som linjerna på cykelvägen mellan Heberg och Skrea målades om och man kan minst sagt säga att det gick lite snett. Men istället för klagomål har snedsteget istället välkomnats på sociala medier.

Falkenbergs krokiga cykelväg

– Vi är inte ute efter raka linjer och vi tycker absolut inte att man ska göra om det här. Det här är ett konstverk och jag ser det som en turistattraktion, fortsätter Lasse Carlsson.

”Läckert alternativ”

Och Lasse får medhåll från Falkenbergs turistchef.

– Jag tycker det är klockrent för att nu jobbas det så mycket med cykelleder. Tänk vilket läckert alternativ! Här kan man cykla och få träna lite balans, ta ut svängarna och allt är inte spikrakt. Jag gillar det, säger Fredrik Jansson, turistchef i Falkenberg.

SVT startar namntävling

Men cykelvägen är snart ett minne blott. Från kommunen säger man nämligen att linjerna ska åtgärdas. Men innan dess startar SVT Nyheter Halland en inofficiell namntävling för den slingriga cykelvägen!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Falkenbergs krokiga cykelväg

Mer i ämnet