Christoffer Gustafsson, en av ägarna till restaurangen Syrran & brorsan i Falkenberg. Foto: SVT

Trots hot – gayklubb återkommer

Uppdaterad
Publicerad

I lördags var det premiär för Falkenbergs första gayklubb. Men det var inte alla som tog emot intiativet med öppna armar. Inför premiären fick restaurangen ta emot både misshandelshot och en mängd avbokningar från middagsgäster.

– Vi hade ungefär 70 procent bokat av vår lokal den kvällen. Sedan när vi gick ut medialt om att vi skulle ha gayklubben så försvann alla bokningar inom två dagar, säger Cristoffer Gustafsson som äger restaurangen tillsammans med sin syster.

– Om det är så att det var därför, då är det så beklagligt, så tråkigt.

Varnade för konsekvenser

Det var i lördags som Falkenbergs första gayklubb hade premiär. Tanken på att göra något för restaurangens kock, som själv är gay, föddes redan förra året. Men när andra egenföretagare i Falkenberg förvarnade om att en gayklubb kunde få negativa konskevenser för verksamheten tänkte de om.

– Då backade vi av, vi var fega. Men nu på lågsäsongen kände vi att vi måste ta tag i det här. Dels för att ta fram HBTQ-världen, men också för vår kock Stefan som är en nära vän. Vi ville verkligen göra något för honom och hans vänner.

Klubben fortsätter

Trots att både Cristoffer och restaurangen fått ta emot både avbokningar och hot om misshandel och skadegörelse om klubben blev av så var det dags för premiär i lördags.

– Det var glitter och glamour, det var jätteroligt. Jag fick lite skit för att jag drog på för mycket schlager – lite fördomar av mig – det ska inte bara vara schlager.

Och planerna på att fortsätta med klubben har inte förändrats. Restaurangen planerar nu för att arrangera gayklubb ungefär en gång i månaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.