Foto: Johan Nilsson / TT

Man gripen för mordet i Klippan

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man är gripen misstänkt för mordet på en kvinna som hittades i ett skogsparti norr om Klippan.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

27-åringen greps under onsdagsförmiddagen och anhölls klockan tio över 12. Ett första förhör är hållet och fler är planerade under dagen.

Mordet i Klippan

Mannen var sedan tidigare del av en förundersökning gällande grov olovlig befattning med smuggelgods. Misstankarna gäller att han tillsammans med två andra personer skulle ha förvat och lastat om närmare en miljon cigratter i Klippan för några år sedan. När mannen skulle åtalas för detta i somras kunde polisen inte hitta honom och han är sedan den 22 juli häktad i sin frånvaro.

Han är också sedan tidigare dömd för mindre allvarlig brottslighet. 2011 dömdes han till en månads fängelse för att kört bil utan körkort på E6 i Ängelholm. 2013 dömdes han för försök till stöld. 27-åringen hade då tillsammans med en kamrat försökt stjäla diesel från lantbrukare utanför Halmstad.

27-åringen har varit skriven på en gård i Nordvästra Skåne.

Den 60-åriga kvinnan efterlystes som försvunnen under natten till söndagen. Detta sedan hon inte hade dykt upp på sin arbetsplats. Hon hittades ganska snart död av polisens hundförare i ett skogsparti utanför Stidsvig.

Kvinnan var bosatt i närheten av fyndplatsen.

Ett stort område spärrades av och genomsöktes.

Polis och åklagare är mycket sparsam med kommentarer när det gäller utredningen kring mordmisstankarna..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Klippan

Mer i ämnet