Ett tiotal skotthål i trappuppgången där skjutningen ägde rum. Foto: Johan Nilsson/TT

27-åring anhållen för dödsskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig mölndalsbo är gripen misstänkt för mordet på en annan man i Landskrona. Mannen greps när han själv sökte upp sjukhusvård för skottskada i handen.

Polisen fick in flera larm klockan 23.37 på torsdagskvällen.

Ett vittne säger till hd.se att flera skott avlossats. Vittnet berättar att den skjutne låg vid en dörr och verkade allvarligt skadad.

– Jag hörde sex till tio skott. Det lät som en pistol som avlossades i snabb följd. Som ett helt magasin tömdes, säger personen till tidningen.

Vittnet berättar även att den första polispatrullen inledde hjärt- och lungräddning på på plats innan mannen bars in i ambulans

Avled på sjukhuset

Skjutningen inträffade på Brocksgatan och den skjutna mannen avled senare av sina skador.

– Platsen är fortfarande avspärrad och vi kommer under morgonen sammanställa de uppgifter vi har och fortsätta med en förundersökning om mord, sa Magnus Lefèvre, vakthavande befäl, under morgonen.

En patrull med vapenhund letade efter mordvapnet och andra spår. Detaljer som polisen inte kan gå närmare inpå.

Utredning pågår

Polisarbetet fortsatte under fredagsförmiddagen.

– Just nu söker polisen vittnen på plats och området är fortfarande avspärrat. Mannen som avled på sjukhuset är skriven i Helsingborg och är tidigare känd av polisen, säger Anneli Manelli, lokalpolisområdeschef i Landskrona, till SVT Nyheter Helsingborg.

– Utredningen får visa om skottlossningen har något samband med tidigare skottlossningar i Landskrona.

Greps 22 mil från mordplatsen

Den 27-årige mannen som misstänks för mordet i Landskrona greps i Mölndal där han sökte sjukhusvård för en skottskada i handen. Så fort hans identitet var fastställd kunde han gripas eftrersom han var anhållen i sin frånvaro av Skånepolisen redan tidigare under natten.

Även bilen som mannen körde till sjukhuset hade skador, den är undersökt av polisens tekniker och mycket tyder på att det är skottskador.

SVT Nyheter Helsingborg har varit i kontakt med den gripnes advokat, men han kan i nuläget inte kommentera hur den misstänkte mannen ställer sig till anklagelserna.

Många skottlossningar senaste tiden

Enligt polisen har det skett 12 skottlossningar i Landskrona under 2015 och 2016.

– Jag tycker det är viktigt att vi berättar attallmänheten inte ska känna sig orolig, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson på polisen i Helsingborg. Det är inte så att ett gäng skjutglada vildar springer och skjuter hej vilt på gatorna. Detta sker inom en begränsad krets och vi jobbar verkligen på att det ska få ett stopp, menar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.