Åtalas för skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

En 45-årig man har åtalats misstänkt för att ha skjutit mot en villa i Krokoms kommun där ett tvåårigt barn och två vuxna befann sig.

Mannen åtalas för grovt olaga hot, framkallande av fara för annan, grovt hemfridsbrott, grovt rattfylleri och två fall av skadegörelse.

– Bevisläget är gott, säger kammaråklagare Lisa Forsberg till SVT Nyheter Jämtland.

Skottdrama i Krokom

Det var Annandag påsk som flera skott avlossades nära en villa i Krokoms kommun där ett knappt tvåårigt barn och barnets föräldrar befann sig. Alla tre undkom dock oskadda. Ett skott avlossades med ett hagelgevär direkt mot huset och skrikit ”Du ska dö!”. Ett par skott avlossades också mot två bilar som stod parkerade på gårdsplanen vid villan. En berusad 45-årig man greps inte långt från villan, kort efteråt. Han anhölls misstänkt för dådet. I förhör har han sagt att han inte minns något av händelsen. Men innan skottlossningen, ska det ha uppstått tumult och slagsmål utbrutit mellan den misstänkte och pappan i familjen.

– De har berättat att det har varit något otalt mellan 45-åringen och mannen i familjen. Sedan har de hört skott avlossas utomhus. Sedan har de också berättat att de blev skärrade. Detaljer och sådant vill jag inte gå in på med hänsyn till förundersökningssekretess, sade kammaråklagare Lisa Forsberg i samband med att 45-åringen begärdes häktad.

Det finns vittnen till händelsen. Tillsammans med den tekniska bevisningen bedömer åklagaren därför bevisläget som gott.

Åtalet väcktes på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdrama i Krokom

Mer i ämnet