Busstorget i Östersund. Foto: Ann-Chatrin Nilsson/SVT

Mordförsök på tvåårigt barn

Uppdaterad
Publicerad

Ett litet barn har utsatts för grovt våld på busstorget i centrala Östersund på torsdagen. Polisen söker vittnen till händelsen.

Enligt polisen har en okänd gärningsman angripit barnet, som är i tvåårsåldern. Angreppet skedde vid 18-tiden på torsdagen på busstorget. 

Pojken stod tillsammans med sin mamma och ett syskon och väntade på bussen vid 18-tiden på torsdagen när han attackerades och knuffades omkull.

Tvååring misshandlad i Östersund 2016

– Mannen har sedan sparkat på honom, säger Mikael Abramsson, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland.

Enligt uppgifter till TT från sjukhuset har pojken lindriga skador och mår efter omständigheterna bra.

Uppgifter om busschaufförskläder

Ingen misstänkt har gripits för gärningen. Polisen är mycket angelägen om att få kontakt med vittnen till händelsen, som rubriceras som försök till mord, alternativt dråpförsök.

– Vi vill också komma i kontakt med en annan man som försökte springa ifatt honom utan att lyckas, säger Mikael Abramsson.

Polisen uppgav vid 22-tiden att den misstänkte gärningsmannen enligt vittnen var klädd i busschaufförskläder. Uppgifter som man senare meddelar att man varken kan bekräfta eller dementera.

Polisen går istället ut med följande signalement på mannen: 30-50 år, 180-185 cm lång, iklädd blå jacka och blå byxor och bar på en mörk huvudbonad och eventuellt glasögon, normal kroppsbyggnad.

Stampade på tvååringen

Barnet fördes till Östersunds sjukhus. Det finns inga uppgifter om vilka skador pojken fick. Men de ansågs så pass allvarliga att brottet rubricerats som försök till mord. Under natten mot fredagen meddelade polisen att skadeläget bedömdes som icke allvarligt. Det finns inga uppgifter om vilket motiv som kan ligga bakom gärningen.

Till SVT säger polisen att mannen ska stampat på barnet.

Polisen har satt in ett flertal poliser för att försöka få tag på gärningsmannen. Under kvällen pågick underrättelseinhämtning och spaningsarbete. Extra personal har ringts in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tvååring misshandlad i Östersund 2016

Mer i ämnet