Foto: SVT

Sorg i Lillhärdal

Uppdaterad
Publicerad

Sorgen var tung i Lillhärdal på torsdagen efter att en 11-årig flicka omkommit efter att ha blivit påkörd av en motorcyklist. Och polisen medger att man inte fått bukt med buskörningen i området.

I Lillhärdal vandrade i dag bybor fram och tillbaka vid olycksplatsen intill kyrkan. Diakon Roger Ideborg finns ständigt till hands

– I en liten by sin Lillhärdal så berörs alla. Alla tänker på familjen.

Dödsolyckan i Lillhärdal

Det var i tisdags eftermiddag som den 11-åriga flickan blev påkörd bakifrån av en motorcyklist så illa att hon avled. Flickan gick då på trottoaren tillsammans men tre kompisar.

Byborna är kritiska mot polisen som inte lyckats få slut på buskörningar med bilar och motorcyklar i området Sveg – Lillärdal. Något som pågått under en längre tid.

– Vi har försökt att vara ute och spanat, bötfällt och beslagtagit fordon, men vi har inte räckt till, säger polischefen i Sveg Håkan Andersson. De här ungdomarna har valt att stå utanför lagen.

Motorcyklisten, en man i 20-årspldern hade inte behörighet att köra motorcykel. Han är nu misstänkt för vållande till annans död. Att den här olyckan har ett samband med buskörning är inte klarlagt. Enligt mannen blev det något fel på motorcykeln. Motorcykeln ska nu undersökas och mannen som vårdas på sjukhus ska förhöras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Lillhärdal

Mer i ämnet