Foto: SVT

Vill ha tandläkare kvar

Uppdaterad
Publicerad

Om landstinget lägger ner folktandvården i Myrviken, så kommer en privat klinik att startas.

I mitten av april beslutar regionfullmäktige om den framtida strukturen på folktandvården i länet. Fem kliniker föreslås läggas ner, alla i glesbygd.

– Vi gör det här för att få en bra arbetsmiljö för de anställda och för att kunna hålla uppe nivån på vården, säger Ann-Marie Johansson (S), regionråd i region Jämtland Härjedalen.

Jämtlands läns landsting

Men i Myrviken, där en av de nedläggningshotade klinikerna ligger är man av en annan åsikt.

– Jag tycker att det är en viktig fråga för Oviksbygden och för landsbygden i hela länet, säger Anne Pierre, ordförande i Ovikens företagarförening. Folktandvården är en basservice som ska finnas i hela länet.

På flera orter, där folktandvårdsklinikerna hotas av nedläggning, har det rustats för att privata initiativ kan öppna. Sådana planer finns också i Myrviken.

– Beslutar regionfullmäktige att lägga ner kliniken, så är vi förberedda för att en privat klinik kan starta, säger Anne Pierre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jämtlands läns landsting

Mer i ämnet